Massages

De massage die ik geef is gebaseerd op een goede kennis van het menselijk lichaam en tegelijk persoonlijk. Door mijn opleiding, levenservaring, intuïtie en een goed stel handen kan ik je een massage geven die aansluit bij jouw wensen. Bijvoorbeeld bij rugpijn, vermoeidheid, nekklachten, stress of hoofdpijn.
Het is geschikt voor iedereen: jong en oud, man en vrouw. Het is geen ero-tische massage.

Ik ben westers en oosters geschoold in de massage. Westers als fysiotherapeut (sinds 2019 niet meer geregistreerd), oosters als tuina therapeut (spreek uit als twiena). Daarnaast heb ik meerdere cursussen gevolgd. Mijn massages zijn altijd een combinatie van al deze vaardigheden.
Een fysiotherapeut geeft een therapeutische massage, dat wil zeggen dat deze gericht is op de behandeling van een klacht. Tuina is Chinese massage. Hierbij wordt gewerkt met qi, levensenergie. De qi stroomt door ons lichaam via meridianen, de energiebanen. Massage van de meridianen en acupunctuurpunten heeft een sterk effect op de qi.
De anatomisch/fysiologische invalshoek van de Westerse geneeskunde gecombineerd met de energetisch/holistische van de Oosterse geneeskunde zorgt zowel voor een aanpak van de klacht als het versterken van de persoon.
In de loop van de tijd ben ik steeds zachter en voelender gaan werken.
Voorafgaand aan elke massage wordt een kort gesprek gehouden over je wensen en eventuele klachten.